Maijā, kad Latvijā viesosies Polijas prezidents, tiks prezentēts pirmais no 32 jauniem "Neoplan Polska" autobusiem. Pārējie Rīgai tiks piegādāti jūlijā un augustā, šādu informāciju šodien žurnālistiem sniedza Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Ivars Zarumba.
6.martā Rīgas dome atļāva pašvaldības autobusu parkiem "Imanta" un "Tālava" ieķīlāt piegādātos, bet neapmaksātos pasažieru autobusus līdz to pilnai apmaksai. Tāds lēmums bija nepieciešams, jo Rīgas dome ir piešķīrusi no pilsētas budžeta tikai daļu autobusu iegādei nepieciešamās summas, pārējā summa septiņu gadu laikā būs jānomaksā pašiem uzņēmumiem.

Zarumba pastāstīja, ka šogad piegādājamie autobusi maksā ap 7 miljoniem eiro. Tuvāko piecu gadu laikā Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumi saņems 148 "Neoplan Polska" un 75 "Mercedes Benz" autobusus.

Satiksmes departamenta direktors uzsvēra, ka pirkšanas līgumā ir iekļauta prasība par autobusu sertifikāciju atbilstoši Eiropas Savienības prasībām, kas Latvijā ir spēkā kopš šā gada 15.janvāra.

Šā gada janvārī Rīgas domes rīkotajā izsolē par autobusu piegādi sabiedriskā transporta vajadzībām par uzvarētājām tika atzītas firmas "Ikarus Special Coach Factory", "Neoplan Polska" un "Mercedes Benz".

Visiem jaunajiem "Neoplan Polska" autobusiem ir zemie pakāpieni, kas atvieglo iekāpšanu tajos, arī invalīdiem, kas pārvietojas braucamkrēslos, un gados veciem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!