Foto: DELFI Aculiecinieks

Lai sagatavotu darbiniekus negatīvo emociju un kritikas gūzmai, kas no pasažieriem varētu velties saistībā ar sabiedriskā transporta biļešu cenu straujo celšanu, Rīgas domes kapitālsabiedrība "Rīgas satiksme" (RS) aizvadītā gada nogalē spēcinājusi viņus krāšņā pasākumā īrētās telpās Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, piektdien vēsta laikraksts "Diena".

Balles rīkošanai algota pasākumu rīkotāju aģentūra. RS preses sekretārs Viktors Zaķis "Dienai" noliedzis, ka uzņēmums būtu tērējis naudu, lai rīkotu saviem darbiniekiem šādu pasākumu.  Kā raksta laikraksts, "formāli viņš nemelo, jo, lai izvairītos no skandāliem, pasākums rīkots caur Rīgas domes vadībai pietuvināto arodbiedrību LABA".

"Cilvēku bija diezgan daudz - ap diviem tūkstošiem -, sveicām un apbalvojām RS veterānus," laikrakstam atklājis LABA valdes priekšsēdētājs Rīgas domes deputāts Raimonds Gailis (S). Veterāni skaitoties tie, kuri uzņēmumā nostrādājuši vismaz 20 gadu un tādu esot ap 50. Viņiem pasniegti atzinības raksti un naudas balvas "aptuveni 300-400 eiro" katram, stāstījis Gailis. "Šī balva ir ļoti motivējoša, piešķir statusu," atzinis Gailis.

LABA valdes priekšsēdētājs atteicies laikrakstam atklāt, cik balle izmaksājusi. Viņš "Dienai" norādījis, ka "tā ir sensitīva informācija. Jo mazāk zina par arodbiedrības finansēm, jo mums ir vieglāk strādāt. Informācijas publiskošana ļautu saprast darba devējiem, cik spēcīga ir arodbiedrība, cik ilgi darbinieki var atļauties streikot".

Jautāts, kā LABA izdevies sarīkot tik iespaidīgu pasākumu no RS darbinieku biedru naudas, Gulbis atbildējis, ka organizācijai esot dažādi finansējuma avoti.

Laikraksts atzīmē, ka lielākais LABA finansētājs ir RS, no kuras tā 2013.gadā saņēmusi vairāk nekā miljonu eiro.

Atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, "Diena" vēsta, ka RS un LABA vadība esot lūgusi darbiniekiem neizpaust trešajām personām informāciju par vērienīgo balli un neizvietot sociālajos tīklos bildes no tās norises.

"Diena" aptaujājusi arī citu Rīgas domes kapitālsabiedrību pārstāvjus par pērnā gada nogales korporatīvo pasākumu rīkošanu. Gandrīz visi nolieguši ballīšu uzsaukšanu saviem darbiniekiem. Vien SIA "Rīgas ūdens" atzinis, ka teju 800 darbiniekiem sarīkoti pasākumi, "kas ietvēra priekšnesumus Ziemassvētku un gadumijas noskaņai un kafijas galdu" 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!