Foto: DELFI

No 5.septembra SIA "Rīga satiksme" klientu centros Rīgas vispārizglītojošo un profesionālo skolu audzēkņiem būs pieejama starptautiska apliecība - ISIC skolēna e-karte.

Kā informēja SIA "ISIC.lv" sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Iveta Sēbriņa, ISIC skolēna e-karti varēs izmantot gan kā identifikācijas dokumentu, gan kā sabiedriskā transporta e-talonu, gan iegūt plašāko atlaižu klāstu Latvijā un pasaulē.

ISIC skolēna e-karte tapusi kā "ISIC.lv", "Rīgas kartes" un SIA "Rīgas satiksme" kopprojekts.

"ISIC.lv" veiktajā pētījumā gada sākumā no vairāk nekā 1000 aptaujātajiem 46,4% atzina, ka vēlētos ISIC apvienotu ar e-karti, 27,1% norādīja, ka ar mieru izmantot divas kartes, savukārt 26,2% aptaujāto nebija konkrēta viedokļa par ērtāko risinājumu.

Šāda veida skolēna apliecības risinājumi jau veiksmīgi darbojas arī kaimiņvalstīs, piemēram, Igaunijā, kur ISIC karte ir gan identifikācijas dokuments, gan atlaižu karte, gan arī bankas un sabiedriskā transporta karte, kā arī atsevišķos gadījumos ieejas karte skolas iekšējā infrastruktūrā.

ISIC skolēna karti ikviens skolēns vai tā vecāks varēs noformēt, vēršoties jebkurā sev tuvākajā "Rīgas satiksmes" klientu centrā. Karti varēs saņemt arī tie skolēni, kam jau šobrīd ir skolēna apliecība, kas tiks nomainīta pret ISIC skolēna e-karti.

Sīkāku informāciju par kartes saņemšanas noteikumiem iespējams redzēt "www.rigassatiksme.lv" vai "www.isic.lv/kartes".

ISIC ir vienīgais UNESCO atzīts studentu un skolēnu statusu apliecinošs dokuments pasaulē. ISIC ir arī plašākā atlaižu karte, kas sniedz atlaides vairāk nekā 500 vietās Latvijā un vairāk nekā 42 000 vietu 130 pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!