Foto: LETA

Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs plūdos izpostītajam Tbilisi zoodārzam dāvinās septiņus dzīvniekus, uzzināja Rīgas domē.

Minēto dzīvnieku transportēšana no Latvijas uz Gruziju izmaksās 15 000 eiro, un šie līdzekļi jau ir iestrādāti Rīgas pašvaldības 2016.gada budžeta projektā.

Starp Tbilisi zoodārzam dāvināmajiem dzīvniekiem ir Rīgas zoodārza kamielis, jaks, alpaka un zildzeltenās aras.

Rīgas pašvaldības 2016.gada budžetu plānots pieņemt Rīgas domes sēdē otrdien, 15.decembrī.

Kā ziņots, ja plūdos izpostītajam Tbilisi zoodārzam būtu vajadzīgs kāds dzīvnieks no Rīgas zoodārza, tas Gruzijas kolēģiem neatteiktu palīdzību, vēl šovasar pauda Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Kā toreiz stāstīja Rīgas zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns, katrs zoodārzs veido savu kolekciju, tāpēc jāgaida, vai Tbilisi zoodārzam būs vajadzīgs kāds dzīvnieks no Rīgas.

Plūdi Tbilisi izcēlās jūnija vidū. Tajos gāja bojā 19 cilvēki, no kuriem trīs bija zoodārza darbinieki. Bojā gāja gandrīz puse no 600 zooloģiskā dārza dzīvniekiem. Ielās bija redzami izbēgušie tīģeri, lauvas un nīlzirgs. Daļa dzīvnieku noslīka plūdos, bet citus bija spiesta nogalināt policija.

Dzīvnieku aizstāvji pieprasījuši veikt izmeklēšanu, jo uzskata, ka policija nošāvusi arī dzīvniekus, kurus nav bijis nepieciešams nogalināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!