Foto: F64
Svētdienas pēcpusdienā virs Rīgas nostabilizējies nekustīga gaisa kupols, un pirmdiena pilsētā iesākusies ar smogam līdzīgu situāciju – bezvējš, vēsais laiks, apkures katlu un skursteņu dūmi, automašīnu izplūdes gāzes veicina slāpekļa oksīdu, ogļūdeņražu un smalko kvēpu daļiņu pastiprinātu uzkrāšanos, informē Rīgas domes Mājokļu un vides departaments.

Kopumā pagājušajā nedēļā vidējais gaisa kvalitātes indekss Brīvības ielā bijis 59, kas atbilst labai gaisa kvalitātei, bet Kr. Valdemāra ielā –102, kas atbilst vidēji labai gaisa kvalitātei.

Brīvības ielā pagājušajā nedēļā novērots vidēji liels gaisa piesārņojums ar slāpekļa dioksīdu, kurš nedēļas nogalē un sevišķi svētdien, pirmdien kļūst lielāks specifisko laika apstākļu un intensīvās transporta kustības dēļ.

Savukārt Kr. Valdemāra ielā nedēļas gaisa kvalitāte bijusi vidēji laba. Liels gaisa piesārņojums novērots trešdien, ceturtdien un sestdien, kad pārsniegts robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai - 50 mg/m3 (gadā atļauti 35 pārsniegumi). Piesārņojuma galvenais cēlonis Kr. Valdemāra ielā – intensīva transportlīdzekļu kustība un tās izraisītais gaisa piesārņojums ar aerosoliem un daļiņām izplūdes gāzēs.

Mājokļu un vides departaments gaisa piesārņojumu mēra Brīvības ielas posmā starp Ģertrūdes un Bruņinieku ielu, un Kr. Valdemāra ielā posmā starp Dzirnavu un Lāčplēša ielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!