Foto: LETA
Dūmu detektorā iekļuvušu tvaiku dēļ šorīt tika evakuēts tirdzniecības centrs "Mols", apstiprināja "Mola" apsaimniekotājas SIA "Linstow Center Management" pārstāve Evija Ansonska.

Viņa norāda, ka evakuācijas iemesls šorīt "Molā" bija dūmu detektorā iekļuvušie tvaiki no veikala "Rimi" maizes krāsns, kuru "Rimi" darbinieki atvēra par strauju.

Kā skaidroja SIA "Rimi Latvia" pārstāve Laura Podskočija, pēc rūpīgas pārbaudes tika konstatēts, ka signalizāciju aktivizējis piedūmojums, kas radās, atverot krāsni, kurā bija piedegušas piparkūkas.

"Šajā situācijā darbinieki rīkojās saskaņā ar drošības instrukcijām, nekavējoties evakuējot apmeklētājus no veikala telpām līdz apstākļu pilnīgai noskaidrošanai," uzsvēra "Rimi" pārstāve.

Jautāta, vai "Rimi" veikala esošajām krāsnīm bijusi kāda tehniska kļūme, kas liedza iepriekš pamanīt, ka piparkūkas sākušas piedegt, "Rimi" pārstāve atzīmēja, ka "pat vislieliskākajam pavāram var gadīties pusminūti par vēlu atvērt krāsns durvis".

Tikmēr LCM pārstāve Ansonska stāsta, ka apmeklētāju un darbinieku evakuācija sākta plkst.11.15, jo plkst.11.14 nostrādāja ugunsgrēka signalizācija un ieslēdzās apziņošana. Savukārt veikals atkal atvērts plkst.11.48.

Par precīzu tajā brīdī uz vietas esošo cilvēku skaitu Ansonska nevar informēt.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!