Foto: LETA

Rīgā, Lomonosova ielā esošā tirdzniecības centra daļa, kurā atrodas veikals "Rimi", atbilst visām drošības prasībām, norāda lielveikalu ķēdes "Rimi" pārvaldītājas SIA "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite.

Viņa atzīmē, ka uzņēmuma vadība ir nepatīkami pārsteigta par šodien Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) izteikto paziņojumu, ka tirdzniecības centra ēkas ekspluatācija apdraud cilvēku drošību.

"Tūlīt pēc šīs informācijas uzzināšanas sazinājāmies ar BVKB, kurš apstiprināja, ka tā ēkas daļa, kurā atrodas mūsu veikals, atbilst visām drošības prasībām un tā ir droša mūsu apmeklētājiem. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, ēkas īpašnieks ir aktīvi reaģējis un kopā ar BVKB šobrīd izstrādā plānu, kā novērst ēkas nepilnības," stāsta Bite.

Viņa arī informē, ka "Rimi Latvia" pārvaldītais veikals Lomonosova ielā 6 tika atvērts 2006.gada jūnijā un darbojās līdz pagājušā gada rudenim, kad notika "Supernetto" veikala pārveide par "Rimi".

Kā ziņot, BVKB konstatējis, ka Rīgā ir vēl divas ēkas, kuru ekspluatācija apdraud cilvēku drošību - koncertzāle "Palladium" un "Rimi" tirdzniecības centrs Lomonosova ielā 6.

Kā šodien informēja BVKB vadītājs Pēteris Druķis, šajās vietās nav droša konstrukciju nestspēja, kā arī konstatēta patvaļīga būvniecība.

Abu ēku saimniekiem augusta laikā jāiesniedz konkrēti pierādījumi par pasākumiem drošības uzlabošanai.

Jau vēstīts, ka "Rimi Latvia" pērn gandrīz dubultojis peļņu, sasniedzot 23,64 miljonus eiro, savukārt apgrozījums pieaudzis līdz 740,96 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Rimi Latvia" peļņa 2013.gadā bija 12,18 miljoni eiro, bet apgrozījums - 672,33 miljoni eiro.

"Rimi Latvia" savu darbību sāka 1996.gadā ar nosaukumu "Rimi Baltija". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. "Rimi Latvia" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

Patlaban "Rimi" Latvia" tīklā ir 113 trīs formātu veikali: 27 "Rimi" hipermārketi, 40 "Rimi" lielveikali un 46 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!