Foto: LETA

Korupcijas lietā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam joprojām ir spēkā pieeja valsts noslēpumam, viņš gan to nevarot izmantot, jo viņam liegts pildīt amata pienākumus, trešdien intervijā raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis.

Rimšēvičam izsniegtā pielaide valsts noslēpumam pašlaik nav anulēta. "Tāds negatīvs lēmums nav pieņemts," sacīja Maizītis.

Taču viņš norādīja, ka Rimšēvičam noteikts drošības līdzeklis – liegums pildīt amata pienākumus - , līdz ar to viņam nav iespēju izmantot pielaidi valsts noslēpumam.

Maizīts atzina: ja būs pamats, tad Rimšēvičam varēs atņemt pielaidi valsts noslēpumam. Tam jābūt argumentētam lēmumam, un šo SAB lēmumu iespējams pārsūdzēt. "Ar to patlaban nodarbojamies," teica Maizītis.

Kā ziņots, Rimšēvičs tiek turēts aizdomās pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs esot vismaz 100 000 eiro. Rimšēvičam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - 100 000 eiro drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Rimšēviča aizstāvis bija lūdzis tiesu atcelt divus KNAB noteiktos drošības līdzekļus - nodarbošanās aizliegumu un aizliegumu izbraukt no valsts, taču tiesa šo lūgumu noraidījusi.

Neskatoties uz aizdomās turētā statusu un drošības līdzekļiem, Rimšēvičs nolēmis neatkāpties no amata. Šonedēļ viņš atsācis doties uz darbu, tomēr nesaņems atalgojumu, kamēr nepilda amata pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!