Foto: LETA

Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs noliedz pazīšanos ar Krievijas militāro tehnoloģiju uzņēmuma vadītāju Dmitriju Pilščikovu, kā arī to, ka būtu kopā ar viņu piedalījies medībās.

Rimšēvičs otrdien preses konferencē norādīja, ka Pilščikovu nepazīst. Krievijā viņš esot bijis vien divas reizes, kad Kamčatkā nevis medījis, bet makšķerējis – ķēris lašus.

Pirmā reize bijusi 2010. gadā, kad viņš tur bijis kopā ar nu jau mūžībā aizgājušo Valēriju Maliginu, bet otrā reize – 2012. gadā, kad viņam bijis cits ceļa biedrs. Viņš arī neesot uz Krieviju devies caur Baltkrieviju.

Savukārt Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš, vaicāts par ārvalstu medija AP publicēto fotogrāfiju, kurā redzams Rimšēvičs kopā ar Pilščikovu un citiem cilvēkiem, norādīja, ka par to būs iesniegums Drošības policijā, jo esot pietiekoši daudz pazīmju, ka fotogrāfija ir viltojums.

Foto: AP

Savukārt pats Rimšēvičs sacīja, ka viņš fotogrāfiju nav redzējis.

Uz jautājumu, kā iespējams noteikt, ka bilde ir viltojums, ja Rimšēvičs to nav redzējis, LB prezidents atbildēja, ka tas ir kā "tūristu braucienā, kad sasēžaties autobusā un neziniet, kas tie par cilvēkiem".

Tāpat viņš noteica, ka tā nav viņa "kompānija", turklāt viņa arhīvā tādas fotogrāfijas neesot.

Jau ziņots, ka intervijā aģentūrai AP "Norvik bankas" pārstāvis Grigorijs Guseļņikovs paziņojis, ka Rimšēvičs gadiem ilgi izspiedis kukuļus no viņa vadītās kredītiestādes.

"Norvik banka" iesniegusi starptautiskā arbitrāžā prasību pret Latvijas valsti, kurā apgalvots, ka kāda "augsta ranga Latvijas amatpersona" esot centusies izspiest no bankas kukuļus, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, ziņo LETA.

Guseļņikovs AP apgalvojis, ka ar Rimšēviču saistītas personas prasījušas bankai atmazgāt no Krievijas nākušus finanšu līdzekļus, kā arī norādījis uz ciešajām saitēm ar Krievijas amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!