Foto: DELFI
Arī nakts laikā pie Latvijas-Krievijas robežas rindās gaidošo kravas automašīnu skaits turpināja samazināties, tomēr rindās gaida vēl aptuveni 120 automašīnas, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) sniegtā informācija.

Lai šķērsotu Latvijas-Krievijas robežu, no Latvijas puses rindā pie Terehovas robežkontroles punkta šorīt rindā gaida 80 automašīnas, bet paredzamais gaidīšanas laiks ir astoņas stundas. Vēl brīvdienās minētajā robežkontroles punktā rindā gaidīja 270 automašīnas.

Savukārt rindā pie Grebņevas robežkontroles punkta šorīt gaida 40 automašīnas. Rindā esošo mašīnu skaits palielinājies, jo vēl brīvdienās minētajā robežkontroles punktā gaidīja 35 automašīnas, svētdien to skaits bija tikai 25. Līdz ar to prognozējamais gaidīšanas laiks rindā palielinājies no septiņām līdz deviņām stundām.

Savukārt rindas pie Latvijas-Baltkrievijas robežšķērsošanas vietām Pāterniekos un Silenē neveidojas.

Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests trešdien aicināja pārvadātājus, kuri ved preces uz Krieviju, izmantot muitas kontroles punktu "Grebņeva", kur rindā gaidīja salīdzinoši neliels skaits kravas automašīnu.

Garās kravas automašīnu rindas uz Latvijas un Krievijas robežas varētu būt skaidrojamas gan ar traucējumiem datorsistēmas darbībā Krievijas pusē, gan ar autopārvadātāju padziļinātu pārbaudi, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Saskaņā ar ATD rīcībā esošo informāciju 27. un 28.februārī Krievijas robežkontroles punktos bijuši konstatēti traucējumi datorsistēmas darbībā, bet šobrīd tehniskās problēmas ir novērstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!