Foto: LETA

Saeimas deputāts Ringolds Balodis pirmdien, 16. aprīlī, Nacionālās apvienības (NA) valdes sēdē uzņemts šī politiskā spēka rindās, portālu "Delfi" informēja NA pārstāve Dace Kalniņa.

Vēlmi pievienoties NA Balodis skaidro ar viedokļu sakritību daudzos būtiskos jautājumos un iestāšanos apvienībā uzskata par likumsakarīgu savas parlamentārās darbības turpinājumu, liecina NA izplatītais paziņojums.

"Ar NA deputātiem izveidojās lieliska sadarbība gan izvirzot Egilu Levitu par Valsts prezidenta amata kandidātu, gan vadot Zolitūdes traģēdijas parlamentāro izmeklēšanas komisiju, kā arī strādājot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un Nacionālās drošības komisijā. Pilnībā piekrītu NA viedoklim virknē problēmjautājumu, piemēram, saistībā ar "čekas maisiem" vai tā dēvētās "oligarhu lietas" parlamentāro izmeklēšanu. Atšķirībā no citām politiskajām partijām, kam uzsvars uz latviskumu parādās vien priekšvēlēšanu laikā, NA tas ir būtības pats pamats. Esmu pārliecināts, ka pievienošanās NA ir tikai likumsakarīgs manas darbības turpinājums," publiskajā paziņojumā citēts Baloža teiktais.

Savukārt NA valdes loceklis Imants Parādnieks akcentējis, ka ar Balodi sadarbība bijusi jau partijas "Visu Latvijai!" pirmsākumā, kad viņš kā konstitucionālo tiesību eksperts sniedzis juridiskus padomus vairākos jautājumos, tai skaitā izstrādājot Satversmes grozījumu projektu parakstu vākšanai, lai nodrošinātu pāreju uz izglītību valsts valodā.

Balodis janvārī izstājās no partijas "No sirds Latvijai" (NSL) Saeimas frakcijas. Līdz ar Baloža izstāšanos NSL frakcija oficiāli beidza pastāvēt, jo pēc Baloža izstāšanās NSL frakcijā palika četri deputāti, bet Saeimas Kārtības rullī noteiktais minimālais parlamentāriešu skaits frakcijā ir vismaz pieci.

Līdz šim Balodis Saeimā darbojās kā neatkarīgais deputāts. Pagājušajā nedēļā Balodis noslēdza savu darbu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un tika ievēlēts Cilvēktiesību komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!