Foto: LETA, DELFI Aculiecinieks, AFP/Scanpix
Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos piektdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Komentējot Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) ceturtdienas paziņojumu, ka viņš ir gejs, ietekmīgais
ASV
laikraksts "The Washington Post" atzinis, ka tas ir liels solis uz priekšu homoseksuāļu tiesību aizsardzībā Austrumeiropā, kur joprojām valda sociāli konservatīvs politiskais klimats.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Piektdien, 7.novembrī, publiskoti to 12 privāto investoru vārdi, kaskopā ar ASV investīciju fondu "Ripplewood" izvēlēti kā valstij piederošo bankas "
Citadele
" akciju pircēji.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess savā "Twitter" kontā Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) uzslavējis kā "ļoti drosmīgu cilvēku un ļoti labu ārlietu ministru", savukārt Latvijas Romas katoļu baznīcas priesteris Ilmārs Tolstovs, atzīmējis, ka viņam kā Latvijas pilsonim "ir skumji, ka ministrs lepojas ar grēku".

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Ceturtdien Latgalē mediķi no nāves izglābuši kādu 36 gadus vecu vīrieti, kuram pēkšņi sācies infarkts, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (
NMPD
).

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Par investoru piesaisti AS "
Citadele
banka" ("Citadele") starptautiskā investīciju banka "
Societe Generale
" saņems atlīdzību divu miljonu eiro apmērā, bet starptautiskā juridiskā biroja "Linklaters" atlīdzība var sasniegt 640 000 eiro, informē
Privatizācijas aģentūras
valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs.

Lasīt vairāk

Ukrainas teritorijā no
Krievijas
iebraukusi kara tehnikas kolonna, kurā ir 32 tanki un 30 kravas automašīnas, atsaucoties uz Kijevas paziņojumu, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI Aculiecinieks
"Piektdien, 7. novembrī, ap plkst. 8:00 Kurzemes prospektā redzēju, ka pa ielu iet cilvēki militāros formastērpos, iespējams Latvijas armijas karavīri, ar ieročiem un smagām mugursomām," ziņo aculiecinieks

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars paziņojis valstsvienības kandidātu sarakstu 16. novembrī Amsterdamā paredzētajām "
EURO 2016
" kvalifikācijas turnīra spēlei pret Nīderlandi, informē
Latvijas Futbola federācija
(LFF).

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 6. novembrī, "Latvijas 1. Rokkafejnīcā" piepildījās pirms gada paklīdušās baumas par latviešu
underground
mūzikas leģendu – grupas "
Aurora
" – atkalapvienošanos.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Autosportistiem šī metode ir labi pazīstama. "Left foot braking" jeb bremzēšana ar kreiso kāju pārvērš apstāšanās mehānismu vēl vienā auto stūrēšanas un kontroles ierīcē. Taču, lai šo paņēmienu liktu lietā, ir jātrenējas, bet ziemas zābakos pa abiem pedāļiem reizē var trāpīt pašā nepiemērotākajā brīdī.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!