Foto: LETA
Svētdien Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) un Moldovas pārstāvis Andrejs Galburs pārrunāja aktuālo iekšpolitisko situāciju Moldovā, ES - Moldovas sadarbību, tai skaitā Asociācijas līguma īstenošanu, kā arī Moldovas reformu procesu, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses un informācijas nodaļā.

Rinkēvičs aicināja Moldovas valdību nopietni un aktīvi strādāt pie Asociācijas līguma un Vienošanās par padziļinātu un visaptverošu brīvās tirdzniecības zonu (DCFTA) īstenošanas.

Ministrs uzsvēra, ka būtiski turpināt darbu ar sabiedrību, skaidrojot Asociācijas līguma un reformu ieguvumus vidējā termiņā un ilgtermiņā. "Tikai konkrēti reformu rezultāti atjaunos Moldovas sabiedrības un partneru uzticību", norādīja Rinkēvičs. Kā prioritāras reformu jomas viņš nosauca tieslietu sistēmu, banku un finanšu sektoru, cīņu pret korupciju, kā arī biznesa un investīciju vides sakārtošanu.

Abi ministri augsti novērtēja Latvijas un Moldovas divpusējās attiecības un bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt aktīvo un atklāto politisko dialogu, portālu "Delfi" informēja ĀM pārstāvji. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija ir gatava turpināt atbalstīt Moldovu tās reformu procesā, daloties ar savu reformu pieredzi.

Latvijas un Moldovas ārlietu ministri apliecināja gatavību sadarboties lietā par miljarda eiro izzagšanu no Moldovas bankām. Ministri bija vienisprātis, ka ir svarīgi veikt objektīvu un dziļu lietas izmeklēšanu ar mērķi atgriezt naudu valstī un sodīt vainīgos.

52. Minhenes drošības konference norisinājās no 12. līdz 14. februārim. Šī gada konferences galvenie diskusiju temati bija ,,Islāma valsts" radītie draudi, kiberdrošība un migrantu krīze. Konferencē piedalījās valstu vadītāji, ministri, viedokļu līderi un starptautisko organizāciju pārstāvji, lai diskutētu par drošības izaicinājumiem pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!