Foto: Ārlietu Ministrija

Pirmdien, 10. novembrī, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) ticies ar Francijas Ārlietu un starptautiskās attīstības ministrijas valsts sekretāru Eiropas lietās Arlemu Dezīru. Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja drošības situāciju Ukrainā, kā arī Rinkēvičs aicināja Francijas valdību apsvērt "Mistral" darījuma tālākās sekas, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrija.

Amatpersonas pārrunāja drošības situāciju reģionā, akcentējot notikumus Ukrainā un nosodot 2. novembrī notikušās demokrātiju diskreditējošās "vēlēšanas" separātistu kontrolētājās teritorijās Doņeckas un Luhanskas apgabalos Ukrainā.

Rinkēvičs arī norādīja uz kritisko situāciju ar mazākumtautību pārstāvju tiesību ievērošanu Krievijas okupētajā Krimas pussalā, kas nemainīgi uzskatāma par Ukrainas teritoriju.

Pārrunājot drošības politikas aktualitātes, ārlietu ministrs pievērsās "Mistral" tēmai un norādīja, ka, ņemot vērā esošo drošības situāciju, šāds darījums ir nepieņemams. Dezīrs informēja par Francijas valdības oficiālo pozīciju, ka šobrīd nav piemērotu nosacījumu komerciālā līguma izpildei. Rinkēvičs aicināja Francijas valdību nopietni apsvērt šī darījuma tālejošās sekas.

Dezīrs šobrīd uzturas vizītē Latvijā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Francija 2011.gadā piekrita uzbūvēt un pārdot Krievijai divus desantkuģus. Atbilstoši sākotnējam plānam pirmo kuģi bija paredzēts piegādāt oktobrī vai novembrī, bet otro - 2015. gadā. Tomēr pirmā kuģa nodošana vēl nav notikusi Krievijas agresijas Ukrainā dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!