Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) paudis gandarījumu par ASV apņemšanos palielināt militāro klātbūtni Eiropā, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Rinkēvičs sestdien "Briseles forumā" ticies ar ASV senatori Džīnu Šahīnu. Ministrs aicinājis NATO Varšavas samitā jūlijā pieņemt nepieciešamos lēmumus par Alianses spēju stiprināšanu austrumu flangā, īstenojot efektīvu atturēšanas politiku. Sarunā ar ASV senatori Rinkēvičs izteicis pateicību ASV pusei par lielo ieguldījumu Latvijas aizsardzības spēju un austrumu robežas stiprināšanā.

Ministrs senatori informējis par Latvijas pievienošanās procesu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) un uzsvēris ASV tālākā atbalsta svarīgo lomu iestāšanās procesa veiksmīgam noslēgumam. Abas amatpersonas bijušas vienisprātis par Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līguma (TTIP) sagatavošanas svarīgo lomu ekonomiskās izaugsmes veicināšanai un tirdzniecības barjeru novēršanā abos Atlantijas okeāna krastos.

Amatpersonas pārrunājušas arī citus starptautiski aktuālus jautājumus, tostarp konfliktu Sīrijā, situāciju Ukrainā, migrācijas problemātiku, attiecības ar Krieviju, kā arī ar enerģētisko drošību saistītus jautājumus.

Šahīna 2008. gadā ievēlēta no Demokrātu partijas saraksta. 2014. gadā viņa pārvēlēta amatā līdz 2021. gada 3. janvārim. Senatore apmeklējusi Latviju pagājušā gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!