Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju var tik atceltas tikai tad, kad Krievija sāks pildīt dažādas vienošanās attiecībā uz situāciju Ukrainā, pirmdien preses konferencē Maskavā sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš uzsvēra, ka gadījumā, ja situācija šaja jomā pasliktināsies, sankcijas ne tikai netiks atceltas, bet pat tiks apsvērta jaunu sankciju ieviešanas iespēja.

"Krievijas un ES attiecību panākumu atslēga ir saistīta situācija Ukrainā," sacīja Rinkēvičs.

Savukārt Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda, ka Krievijas puse ieviestos ierobežojumus pret ES, tostarp Latviju, ir gatava atcelt vien tad, kad šādu soli jau būs spērusi ES.

"Krievijai ir norādīts, ka sankcijas tiks atceltas vien tad, ja Krievija izpildīs noteiktus kritērijus. Nekādu sarunu par šo jautājumu no mūsu puses nebūs," uzsvēra Lavrovs.

Krievijas Ārlietu ministrija pēc ministru tikšanās izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka "Latvijas puses uzmanība tika vērsta uz faktoriem, kas sarežģī divpusējo dialogu - oficiālās Rīgas nedraudzīgo rīcību attiecībā uz Krievijas kultūras darbiniekiem un politologiem, nelabvēlīgo situāciju saistībā ar mūsu tautiešu tiesībām, masveida bezpilsonības problēmai, bijušo "Waffen-SS" leģionāru heroizācijai".

Rinkēvičš pirmdien uzturas Maskavā, lai tiktos ar Krievijas ārlietu ministru Lavrovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!