Nav šaubu, ka militāri uzbrukumi Latvijai nebūs, bet ir lielas bažas par mūsu spējām noturēties pret hibrīdapdraudējumu, šīs bažas gan tikšot kliedētas, piektdien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Viņš uzsvēra, ka nešaubās, ka nekāds 3. pasaules karš Latvijā nesāksies un nekādi militāri uzbrukumi Latvijai nebūs, taču saistībā ar hibrīdapdraudējumu pirmā aizsardzības līnija prasa Latvijas kapacitātes stiprināšanu. Rinkēvičs reizē norādīja, ka bažas par mūsu spējām tiks kliedētas, jo tiks īstenota starpinstitūciju līmenī veidota stratēģija.

Ministrs šajā kontekstā arī akcentēja, ka jāpateicas cilvēkiem no pilsoniskās sabiedrības, kas atklāj tā dēvētos nepatieso un melu ziņu portālus.

Rinkēvičs piektdien piedalījās Eiropas lietu komisijas sēdē saistībā ar janvārī gaidāmo Latvijas ārpolitikas ziņojumu Saeimā, cita starpā norādot uz diviem nozīmīgākajiem notikumiem šogad. Viens no tiem ir Latvijas iestāšanās OECD, un tagad no mums pašiem būs atkarīgs, cik veiksmīgi izmantosim 35. dalībvalsts statusu šajā organizācijā, lai, pamatojoties uz organizācijas dalībvalstu pieredzi, uzlabotu Latvijas pieeju nodokļu politikas, veselības aprūpes, cīņas ar korupciju un citās jomās, norādīja ministrs.

Ārlietu ministrs uzsvēra arī Varšavas NATO samitu, kur Latvija kopā ar sabiedrotajiem ir panākusi maksimāli labāko rezultātu, tajā skaitā vienošanos par Kanādas kaujas grupas ierašanos Latvijā 2017. gadā.

Janvārī tradicionāli ārlietu ministrs sniedz ziņojumu Saeimā par ārpolitiku un tam seko deputātu debates.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!