Foto: LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), uzrunājot augsta līmeņa ES konferences dalībniekus, uzsvēris, ka arī ES nepieciešams īstenot kardinālu birokrātijas analīzi un samazināšanu.

Nav pieņemama tāda situācija, ka daudzas ES dalībvalstis samazina savas sociālās programmas un optimizē administrāciju, taču ES birokrāti palielina algas, aizbildinoties ar juridiskiem argumentiem, norādījis Rinkēvičs.

"Tikai tad, kad nacionālajā līmenī politiķi atteiksies no atbildības novelšanas uz Briseli, un Eiropas institūcijas uz sevi attiecinās tās pašas reformas, kuras iesaka dalībvalstīm, atjaunosies un stiprināsies ticība Eiropai," savā uzrunā konferences dalībniekiem - ES dalībvalstu ārlietu ministriem, Eiropas Komisijas pārstāvjiem un Eiropas Parlamenta deputātiem -  paudis Latvijas ārlietu ministrs.

Tāpat viņš norādījis, ka ES ir nepieciešams efektīvāks lēmumu pieņemšanas process, bet vienlaikus jānodrošina arī maksimāla dalībvalstu nacionālo parlamentu iesaiste ES jautājumu risināšanā, tādēļ nepieciešams stiprināt sadarbību starp ES dalībvalstu nacionālajiem parlamentiem, Eiropas Komisiju un Eiropas Parlamentu.

Diskutējot par gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām un Eiropas Komisijas pilnvaru beigām, Rinkēvičs paudis atbalstu idejai, ka katrai politisko partiju grupai jānosauc savs Eiropas Komisijas prezidenta kandidāts jau pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!