Foto: LETA

Pirmdien, 24. aprīlī, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vizītē apmeklēja Andoru, kuras laikā tikās ar Andoras parlamenta priekšsēdētāja vietnieci Moniku Bonellu, premjerministru Antonī Martī un ārlietu ministru Žilbēru Saboju Sunjē, kā arī apliecināja Latvijas gatavību ar Andoru noslēgt divpusēju dubultnodokļu neaplikšanas līgumu, portālu "Delfi" informēja ĀM pārstāvji.

Tāpat tika pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, tostarp ekonomiskā sadarbība, sadarbība tūrisma jomā un starptautiskajās organizācijās, norāda ĀM pārstāvji.

Rinkēvičs pauda gandarījumu, ka pēdējos gados un īpaši 2015. gadā, kad Latvija bija Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidējošā valsts, Latvijas un Andoras politiskā dialoga intensitāte ir palielinājusies. "Esam ieinteresēti saglabāt šo pozitīvo dinamiku un turpināt aktivizēt politisko dialogu, izmantojot gan divpusējos kontaktus, gan arī starptautiskos formātus," uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs.

Tikšanās laikā ar Andoras ārlietu ministru Rinkēvičs aicināja Andoras informācijas tehnoloģiju uzņēmumus sadarboties ar Latvijas IT nozares asociācijām un klasteriem, lai veicinātu abu valstu nozaru profesionāļu kontaktu veidošanos. "Latvija ir ieinteresēta pieredzes apmaiņā ar Andoru tūrisma jomā, tādēļ ir atbalstāma sadarbības veicināšana starp Latvijas un Andoras nacionālajām tūrisma administrācijām. Labvēlīgs faktors Latvijas–Andoras kontaktu veidošanai ir mūsu nacionālās aviokompānijas "AirBaltic" tiešais avioreiss Barselona–Rīga, jo Barselona ir tuvākā lidosta Andorai," pauda Rinkēvičs.

Amatpersonas pārrunāja Andoras sarunu gaitu par Asociācijas līguma noslēgšanu ar ES, kuras plānots pabeigt 2019.-2020. gadā. Rinkēvičs izteica gandarījumu par sarunām starp ES un Andoru, kā arī Monako un Sanmarīno par viena vai vairāku Asociācijas nolīgumu noslēgšanu, kas tādējādi sekmētu visu trīs valstu dalību ES Vienotajā tirgū, pamatojoties uz ES un Vienotā tirgus darbības pamatprincipiem un ņemot vērā katras teritorijas ziņā mazās valsts īpašo situāciju.

Tāpat Rinkēvičs pateicās par Andoras līdzšinējo atbalstu Latvijas kandidatūrām starptautisko organizāciju vēlēšanās.​

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!