Foto: LETA

Pēc prezidenta nomaiņas, amatā stājoties Vladimiram Putinam, nav redzama radikāla Krievijas ārpolitiskā kursa maiņa, Saeimas Ārlietu komisijas sēdē trešdien atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Mēs nevaram runāt, mēs neredzam, ka būtu radikāla kursa maiņa," sacīja ministrs, tomēr norādīja, ka Krievijas valdībai vēl ir vajadzīgs laiks, lai formulētu, kā veidot divpusējās un daudzpusējās attiecības, tostarp ar Eiropas Savienību. "Vēl esam tikai sākumposmā, kā veidosies Krievijas attiecības ar Latviju."

Viņš atkārtoti apliecināja, ka Latvija vēlas veidot uz savstarpējas cieņas un izdevīgumu balstītas attiecības ar Krieviju.

Vienlaikus ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvijas pozīcija vairākos jautājumos arī turpmāk būs principiāla, tostarp valodas un vēstures jautājumos. Latvijai ir arī bažas par to, kā Krievijā tiek ierobežota opozīcija un politiskās brīvības, pastāstīja Rinkēvičs.

Rinkēvičs gan uzskata, ka Latvijas un Krievijas attiecībās ir jākoncentrējas uz kopīgo, nevis atšķirīgo.

Viņš vēl pavēstīja, ka jūnijā Sanktpēterburgā notiks Eiropas Savienības un Krievijas samits, kurā tiks apspriesta ekonomiskā sadarbība un iesaldētie konflikti.

Jau vēstīts, ka 7.maijā amatā oficiāli stājās jaunais Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!