Foto: LETA

Minskā panāktais pamiers ir mīts un pirmdien, 17. novembrī, no Eiropas Savienības varētu sekot tālāki soļi saistībā ar Krievijas un Ukrainas krīzi, uzdodot priekšlikumus par nākamo sankciju ieviešanu, ceturtdien Latvijas Neatkarīgās Televīzijas (LNT) raidījumam "900 sekundes" sacīja ārlietu ministrs Edagrs Rinkēvičs (V).

Ministrs norādīja, ka gadījumā, ja Minskas pamiera pārtraukšana tiks oficiāli atzīta, tad var sekot arī citi "spiediena mehānismi". Patlaban nav izmantots pilns ieroču embargo.

Vērtējot situāciju Krievijā, Rinkēvičs norādīja, ka patlaban izskatās, ka "Krievijā valda ārprātīgs ekstrēmisms un nacionālisms, kuru nespēj savaldīt arī pati Krievija". Savukārt šis ekstrēmais noskaņojums kādā brīdī ietekmēs pašu lielvalsti.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka no Krievijas vēl "varam sagaidīt daudzu nepatīkamus pārsteigumus". Kā piemēru viņš nosauca provokācijas Igaunijā un Krievijas aviācijas klātbūtni reģionā.

Jau vēstīts, ka Ukrainas karavīri jau mēnešiem valsts austrumos cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem. Konfliktā bojā gājuši vismaz 3700 cilvēku. 5. septembrī Minskā starp Kijevu un separātistiem noslēgts pamiers, kurš gan tiek pārkāpts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!