Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) ar "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V) apspriedis viņas iespēju atgriezties ārlietu dienestā, portālam "Delfi" apstiprināja ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Drēģeris akcentēja, ka Āboltiņai ir ilgstoša pieredze ārlietu dienestā, pirms politiskās karjeras viņa ieņēmusi virkni amatu Ārlietu ministrijā (ĀM), tostarp bijusi ĀM Konsulārā departamenta direktore.

Jautājums par Āboltiņas tālāko darbu diplomātiskajā dienestā tiks izskatīts atbilstoši ĀM iekšējiem normatīvajiem aktiem un procedūrām, uzsver ministra padomnieks, "tādēļ ir pāragri runāt par jebkādiem amatiem un laika rāmi attiecībā uz iespējamo Āboltiņas kundzes atgriešanos darbā Ārlietu ministrijā".

"Ir bijuši jau vairāki precedenti, kad diplomāti pēc darba politikā atgriežas strādāt ārlietu dienestā, piemēram, vēstnieki Māris Riekstiņš un Imants Lieģis," atgādina Drēģeris.

Vienlaikus viņš uzsver, ka ĀM nekomentē potenciālos vēstnieka kandidātus uz kādu valsti, pirms nav pabeigtas nacionālās procedūras un saņemta attiecīgās valsts piekrišana.

Ziņots, ka Āboltiņa neplāno kandidēt uz "Vienotības" priekšsēdētāja amatu.

Tāpat vēstīts, ka Āboltiņa pieļauj iespēju nolikt deputātes mandātu pirms 12.Saeimas darbības beigām, lai atgrieztos diplomātiskajā dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!