Foto: LETA

Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam ("Saskaņa") būtu vērts pievērsties pilsētas problēmām, nevis nodarboties ar demagoģiju un dezinformāciju, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs uzsvēra, ka "Saskaņas" spītīgā nevēlēšanās nosodīt Krievijas rīcību Ukrainā, līguma turpināšana ar Krievijas partiju "Vienotā Krievija", kā arī negatīvie izteikumi par Eiropas Savienības (ES) rīcību saistībā ar krīzi Ukrainā skaidri norāda uz partijas ģeopolitisko orientāciju.

"Šķiet, ka vēstuļu sūtīšana ārvalstu amatpersonām pēdējā laikā ir kļuvusi par atsevišķu pilsētu mēru hobiju. Atkārtošos, ka Rīgas domes priekšsēdētājam būtu vērts pievērsties pilsētas problēmām: gaisa kvalitātei un lietus ūdens kanalizācijai, nevis nodarboties ar demagoģiju un dezinformāciju," sacīja Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Rīgas mērs Nils Ušakovs uzskata, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) melo, paužot, ka "Saskaņa" Latviju redz kā Maskavas protektorātu.

""Saskaņa" ir spiesta pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību, kā arī informēt savus partnerus Eiropas sociāldemokrātus un Latvijā pārstāvētās ārvalstu vēstniecības par to, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izplata klajus melus par partijas politisko nostāju," norādīts paziņojumā.

Politiskais spēks atsaucas uz Rinkēviča tvitera kontā ierakstīto: "Man ar @nilushakov, @partijasaskana ir būtiskas domstarpības - redzu LV Eiropā kā brīvu un neatkarīgu valsti, viņi kā Maskavas protektorātu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!