Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs 11. un 12. janvārī uzturēsies darba vizītē Maskavā, portālam "Delfi" pavēstīja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

Vizītes laikā plānotas tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu (Sergey Lavrov) un Latvijas - Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāju, transporta ministru Maksimu Sokolovu (Maksim Sokolov)

Sarunās ar Lavrovu iecerēts pārrunāt krīzes noregulējuma iespējas Ukrainā, ES un Krievijas attiecību perspektīvas, kā arī reģiona drošības jautājumus. Tikšanos laikā plānots apspriest arī divpusējo attiecību aktuālos jautājumus.     

Vizīte notiek saistībā ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē un koordinācijā ar ES Augsto pārstāvi ārlietās Federiku Mogerīni (Federica Mogherini), norādīja ministrijā.

Jau vēstīts, ka Latvija 1.janvārī sāka pildīt ES prezidējošās valsts pienākumus.

Katra ES dalībvalsts rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem kļūst par prezidējošo valsti un vada ES Padomes darba norisi. Prezidentūra ir iespēja katrai ES dalībvalstij neatkarīgi no tās lieluma vai iestāšanās laika ES veidot ES dienaskārtību un vadīt ES Padomes darbu.

Pēc Latvijas 2015.gada vidū prezidējošās valsts pienākumus uzņemsies Luksemburga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!