Foto: Saeimas administrācija

Lai rastu risinājumu pensiju jautājumā, plānots organizēt trīs Saeimas atbildīgo komisiju kopsēdi, trešdien žurnālistiem pēc tikšanās ar Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) pārstāvjiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS), kura arī piedalījās sarunā ar pensionāru pārstāvjiem, atbalsta savas komisijas piedalīšanos šādā kopsēdē. Par kopsēdes rīkošanu plānots uzrunāt Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadību.

Barča prognozē, ka kopsēde varētu notikt oktobra sākumā, savukārt septembrī notiks gatavošanās tās norisei.

Kā ziņots, Mūrniece trešdien norādīja, ka cilvēku vēlme pēc cienīgām vecumdienām ir ļoti skaidra, piebilstot, ka jautājums par pensijām lielā mērā ir jārisina valdībai.

Uzrunājot arī pensionāru piketa dalībniekus pie Saeimas, viņa norādīja, ka ir jācenšas valsts budžetā sabalansēt visas prioritātes - aizsardzību, veselību, sociālās lietas un kultūru. Mūrniece vērsa uzmanību arī uz Saeimas lomu, piedaloties diskusijās par pensiju jautājumu.

Barča uzsvēra, ka šogad notiks pensiju indeksācija atbilstoši inflācijai un citiem likuma nosacījumiem.

Kā ziņots, trešdien LPF rīkotajā piketā pie Saeimas par lielāku pensiju indeksāciju jau šoruden pulcējas ap 100 dalībnieku.

LPF vadītājs un Saeimas deputāts Andris Siliņš (ZZS) Mūrniecei iesniedza vairāk nekā 70 000 savākto parakstu par palielinātu pensiju indeksāciju un valsts veselības apdrošināšanas sistēmas izveidi senioriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!