Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) un premjera Aigara Kalvīša (TP) tikšanās laikā netika rasts risinājums pedagogu atalgojuma sistēmas sakārtošanai, bet izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža (ZZS) otrdien iepretim Ministru kabinetam (MK) piketējošajiem skolotājiem solīja turpināt cīņu par algu palielināšanu.

Fotogalerija: Skolotāju pikets pie Ministru kabineta

Iepretim MK ēkai otrdien bija pulcējušies aptuveni 600 skolotāju no visiem Latvijas rajoniem, kuri piketā pauda sašutumu par pedagogu nenovērtēto darbu un zemo atalgojumu.

Skolotāji uz piketu bija pulcējušies, lai atbalstītu LIZDA pārstāvjus, kuri otrdien tikās ar valdības vadītāju un izglītības un zinātnes ministri. Kalvītis pēc tikšanās ar LIZDA pārstāvjiem, nesniedzot komentārus aizsteidzās uz valdības sēdi, bet ministre Rivža, kura aptuveni stundu uz ielas sarunājās ar skolotājiem, solīja turpināt cīņu, lai panāktu pedagogu algu palielināšanu.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nākamā gada valsts budžetā pieprasījusi 30 miljonu latu pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika izpildei 2008.gadā un divus miljonus latu, kas nepieciešami, lai nodrošinātu algu paaugstināšanu arī tām likmēm, kas veidojās, uzsākot apmaksāt individuālās konsultācijas un papildu rakstu darbu labošanu no šā gada 1.septembra.

Savukārt bērnudārzu darbinieku algām IZM pieprasa 27 miljonu latu, lai no nākamā gada 1.janvāra pirmsskolas pedagogu darba samaksu varētu pilnībā segt no valsts budžeta līdzekļiem un pirmsskolas pedagogiem noteikt 30 stundu darba likmi nedēļā.

Nākamā gada valsts budžetā IZM arī pieprasa 16,8 miljonus latu, lai turpinātu uzsākto darbu pie pedagogu darba samaksas iekļaušanas vienotā valsts sektorā strādājošo darba samaksas sistēma – no nākamā gada 1.septembra nodrošināt samaksu par 3 stundām par gatavošanos mācību stundām un 2 stundām par rakstu darbu labošanu priekšmetos, kuros vēl netiek maksāts par šo darbu.

Pedagogi iepriekš norādīja, ka, iespējams, varētu atteikties no prasības par 60 latiem palielināt algu no 2008.gada 1.janvāra, ja no 2008.gada 1.septembra tiktu apmaksātas piecas papildu nodarbības, četras no tām - par gatavošanos mācību stundām.

Šāds kompromisa variants tika apspriests starp LIZDA un izglītības un zinātnes ministri Baibu Rivžu (ZZS).

Krastiņš iepriekš norādīja, ka par šādu variantu gan vēl būtu jāpārliecina skolotāji, jo daļa no tiem par labāku variantu uzskatot cīnīties par 60 latu piemaksu pie algas jau no nākamā gada 1.janvāra, nevis no 1.septembra, kā paredzēts pedagogu atalgojuma palielināšanas grafikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!