Foto: LETA

Valsts kontrolei ir aizdomas, ka galvaspilsētas namu apsaimniekotāja "Rīgas namu pārvaldnieks" sadarbības partneris "Lex Interpretis" veicis komercdarbības bez speciālas atļaujas, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Viņa teica, ka Valsts kontrole par "Rīgas namu pārvaldnieka" darbībām ir vērsusies vairākās institūcijās. "Par fiktīvās nodarbinātības risku visa informācija ir nodota prokuratūrai, un, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, ir uzsākts kriminālprocess. Esam arī nodevuši materiālus Valsts ieņēmumu dienestam, jo mums bija aizdomas par komercdarbības veikšanu bez speciālas atļaujas, esam nodevuši informāciju Iepirkumu uzraudzības birojam ar lūgumu veikt pārbaudes par neveiktiem iepirkumiem siltumapgādes tehniskās apkopes nodrošināšanai, iekārtu piegādē. Mums ir informācija, ka Valsts ieņēmumu dienests sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru ir uzsācis šo pārbaudi," teica Krūmiņa.

Tostarp viņa atzīmēja, ka revīzijas iestāde sniegusi ieteikumus arī pašam uzņēmumam, kas ir pārrunāti arī Saeimas Publisko izdevumu revīzijas sēdē. "Lai gan medijos izskanēja, ka "Rīgas namu pārvaldnieks" nepiekrīt revīzijas ziņojumā minētajam, gan mums, gan Saeimas deputātiem tika dots solījums, ka visi ieteikumi tiks ieviesti. Kāpēc tad ieviest ieteikumus, ja nav bijušas nekādi pārkāpumi un nepilnības?" jautāja valsts kontroliere.

Viņa uzsvēra, ka Valsts kontrole sekos visiem termiņiem, kad “Rīgas namu pārvaldniekam” ir jāiesniedz atskaites par ieteikumu ieviešanu, sadarbosimies ar visām iesaistītajām institūcijām.

"Gribētu pieminēt arī Rīgas domi, jo, kam tad vēl, ja ne pašvaldības vadībai būtu jābūt ieinteresētai, lai pašvaldības iedzīvotāji saņemtu pakalpojumus par cenām, kas ir pareizi noteiktas, un lai šie pakalpojumi būtu kvalitatīvi," klāstīja Krūmiņa.

Valsts kontrole revīzijā secinājusi, ka dzīvokļu īpašnieki apmaksā "Rīgas namu pārvaldnieka" izšķērdību, nolaidību un nelikumīgas darbības. Tostarp arī apmaksā fiktīvi nodarbinātus darbiniekus, biznesa pusdienas un nenotikušus remontdarbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!