Foto: Shutterstock

Pasta jeb, kā mums ierasts teikt jau kopš seniem laikiem, – makaroni – ir vienkāršs un demokrātisks ēdiens. Ne velti teju puse Latvijas iedzīvotāju tos lieto uzturā ik nedēļu, bet, pieliekot nedaudz pūļu, vari iegūt patiešām restorāna cienīgu maltīti. Par godu Pasaules pastas mēnesim, kurš, ak, kāda sagadīšanās, ir tieši oktobris, sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieku" izsludinājām recepšu konkursu, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē tieši pasta.

Kas bija jādara?

Konkursa dalībniekiem atlika vien pagatavot salātus, kuru sastāvā ir pasta jeb makaroni – tiem jābūt tik izciliem, ka draugi nespēj atteikties un vienmēr prasa papildporciju. Tad jāpieraksta pagatavošanas gaita, gala rezultāts jānofotografē un jāsūta "Tasty". Konkursam tika pieteiktas daudzas kārdinošas receptes, un trīs uzvarētājus izvēlēties bija grūts uzdevums.

Lai izvēlētos, kuras trīs receptes tad ir tās labākās, mums bija vajadzīga lasītāju palīdzība. Divas dienas aicinājām balsot par favorītreceptēm. Jāatzīst, spraiga cīņa notika pat līdz pēdējam brīdim tieši par trešās vietas titulu. Balsis nu ir apkopotas!

Godpilno trešo vietu ieņēma recepte ar 12,6% no kopējo balsu skaita – "Makaronu, kūpinātas gaļas un šampinjonu salāti", ko iesūtīja Evija. Otro vietu lasītāji piešķīra Evitas iesūtītajai receptei "Krabju salāti ar sieru un makaroniem" ar 14,8% balsu. Bet absolūtās lasītāju simpātijas (19,8% balsu) šoreiz piederēja Intras iesūtītajai receptei "Aukstie makaronu salāti ar kūpinātu cūkgaļu". Sirsnīgi sveicam visus uzvarētājus un sakām lielu paldies visiem konkursa dalībniekiem!

Trīs favorītu recepšu autori saņems ļoti gardu balvu – "Dobeles dzirnavnieka" sarūpētus grozus ar izcilu pastu, lai prieks pašam un draugiem! Informāciju par balvas saņemšanu laimīgie saņems konkursam norādītajā e-pasta adresē.

Foto: DELFI

Apskati konkursam iesūtītās receptes un iedvesmojies gatavošanai!

Krabju salāti ar sieru un makaroniem

Foto: Privātais arhīvs

"Aši pagatavojams ēdiens, kurš mūsu piknikos un ne tikai tajos (arī brīvdienās brokastīs) aiziet uz uz urrā. Ilgākais – sagaidīt, kamēr atdziest makaroni! Tādēļ mēdzu šos salātus gatavot, ja no citām ēdienreizēm pārpalikuši makaroni," raksta receptes autore Evita.

Lasīt vairāk

Makaronu un lapu kāpostu salāti ar olīvām un kaltētiem tomātiem

Foto: Privātais arhīvs

"Šo recepti atklāju pavisam nesen, bet tā ideāli apvieno garšīgāko no Vidusjūras virtuves. Siltie makaroni lieliski garšo ar grieķu kalamata olīvām, kas ir īpaši gaļīgas, bet fetas siera sāļums sajaucas ar čirkainā lapu kāposta (jā, tas ir tas pats kale) svaigumu," par savu recepti raksta Jānis.

Lasīt vairāk

Tunča salāti ar makaroniem un dārzeņiem

Foto: Privātais arhīvs

"Kā visiem labi zināms, slinkums ir vislabākais progresa virzītājs. Jautāsiet, kāds tunča salātiem sakars ar progresu? Mans vīrs neēda tunci (līdz šo salātu pagaršošanai!), bet pēc šīs receptes gatavoto ēdienu apēda divas papildporcijas un pieprasīja to pašu arī nākamajā dienā. Un tad arī nākamajās brīvdienās. Un tagad piesakos konkursam!" raksta Liene.

Lasīt vairāk

Makaronu, kūpinātas gaļas un šampinjonu salāti

Foto: Privātais arhīvs

Sātīgi makaronu salāti ar apceptiem šampinjoniem, kūpinātas gaļas gabaliņiem un papriku. Recepti iesūtījusi Evija.

Lasīt vairāk

Makaronu un šķiņķa salāti

Foto: Privātais arhīvs

"Sūtu jums izmēģināšanai un novērtēšanai salātu recepti, ko esmu vairākkārt pārbaudījusi dažādās variācijās un paziņu lokā ir bijusi liela piekrišana nestandarta aizdaram," raksta Iveta.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar vistu un dārzeņiem ķīniešu gaumē

Foto: DELFI

"Šie kraukšķīgie un krāsainie salāti ar dārzeņiem un vistas gaļu būs īsts atklājums austrumniecisku garšu cienītājiem. Ierasts, ka ķīniešu ēdienos parasti tiek izmantotas nūdeles, bet kādēļ gan neaizstāt tās ar makaroniem? Tas ir ne vien lētāks, bet arī ēšanai daudz parocīgāks produkts," raksta receptes autore Nikola.

Lasīt vairāk

Fantastiski garšīgi makaronu salāti ar ceptu ķirbi un divu veidu akniņām

Foto: Privātais arhīvs

"Manu ciemiņu, draugu un paziņu vispieprasītākie salāti ar makaroniem. Izskatās ļoti labi un garšo arī lieliski," par savu recepti raksta Aigars.

Lasīt vairāk

Makaronu salāti ar vistu un tomātiem

Foto: Privātais arhīvs

"Šie salāti ir vienkārši un ātri pagatavojami, un visas to sastāvdaļas ir viegli pieejamas," par savu recepti raksta Aija.

Lasīt vairāk

Aukstie makaronu salāti ar kūpinātu cūkgaļu

Foto: Privātais arhīvs

Makaronu salāti ar kūpinātu cūkgaļu un kukurūzu, ko baudīt kā ikdienā, tā svētku reizēs. Recepti iesūtījusi Intra.

Lasīt vairāk

'Tex-mex' salāti ar pastu

Foto: Privātais arhīvs

"Lai gan vairumam tex-mex nozīmē malto gaļu, kukurūzas čipsus vai tortiljas, kā arī rīsus, mūsu mājās ir citādi. Mums rīsi negaršo, toties kukurūzu un avokado esam gatavi ēst katrā ēdienreizē. Pamanot jūsu izsludināto konkursu, nolēmām ar meitu paburties virtuvē, mēģinot apvienot to, kas mums garšo, ar konkursa uzdevumu – makaroniem. Rezultāts, mūsuprāt, izdevās. Vērtējiet tagad jūs!" par savu recepti raksta Inese.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!