Foto: Valsts robežsardze
Robežsargi uz Latvijas – Baltkrievijas robežas Riču ezerā atraduši gumijas laivu, ar kuras palīdzību pārvietotas kontrabandas cigaretes, aizturēti divi Latvijas pilsoņi, portālu "Delfi" Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Daugavpils pārvaldes Silenes robežapsardzības nodaļas robežsargi Skrudalienas pagastā Riču ezerā aptuveni 400 metrus no valsts robežas niedrēs konstatējuši gumijas laivu ar elektrodzinēju, kurai aizmugurē bija piesieti 20 melnā polietilēnā ietīti iepakojumi ar cigaretēm "Premjer" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām – kopā 300 000 vienības.

Apsekojot Riču ezera krasta teritoriju, aizturēts viens Latvijas pilsonis.

Piesaistot papildspēkus, turpmāko meklēšanas pasākumu rezultātā uz meža ceļa tika aizturēts vēl viens Latvijas pilsonis, kurš pārvietojās ar automašīnu "Mercedes Benz Vito". Pārbaudot dokumentus, izrādījās ka vīrietim nav nemaz iegūtas vadītāja tiesības.

Uzsākts kriminālprocess pēc 190.panta trešās daļas - par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā. Personas kopā ar krimināllietas materiāliem un lietiskajiem pierādījumiem nodotas VID Muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!