Foto: LETA

Vienīgā Latvijas Radio (LR) valdes locekle Sigita Roķe turpinās darbu valdē, ceturtdien žurnālistiem pavēstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Ivars Āboliņš.

Viņš norādīja, ka, izvērtējot Roķes iesniegto LR turpmākās attīstības redzējumu, padomes locekļi vienbalsīgi nolēmuši ļaut viņai turpināt darbu LR valdē.

Tāpat Āboliņš sacīja, ka nav plānots sludināt konkursu uz šobrīd vakantajiem valdes locekļu amatiem, lai netraucētu Roķei darbu, veicot LR funkciju auditu.

Viņš arī atzīmēja, ka valdībā ir prezentēts priekšlikums, kas paredz, ka sabiedrisko mediju valdēs būs tikai viens valdes loceklis, un šādas izmaiņas, pēc Āboliņa teiktā, varētu arī tikt pieņemtas.

Jau ziņots, ka 2017.gada maija sākumā noslēdzās NEPLP 2.martā noteiktais divu mēnešu pārbaudes laiks Roķei. Šajā pārbaudes laikā Roķei bija uzdots izstrādāt LR organizācijas struktūras modeli un sagatavot LR attīstības redzējumu.

Šogad marta sākumā NEPLP izteica neuzticību LR valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam un valdes loceklim nodrošinājuma jautājumos Uldim Lavrinovičam. Tādējādi valdē palika tikai Roķe, kurai NEPLP deva pārbaudes laiku.

Roķei ir uzdots līdz 2017.gada 2.jūnijam izstrādāt un iesniegt NEPLP LR funkciju auditu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!