Foto: LETA

Izteikumi par Baltkrievijas vizītes izmantošanu privātās interesēs lai paliek uz "prezidenta sirdsapziņas", pauda bijušais Valsts prezidenta Andra Bērziņa ekonomikas padomnieks Aivis Ronis.

"Šie izteikumi lai paliek uz prezidenta sirdsapziņas. Prezidents, tāpat kā citas amatpersonas, labi zina, kas ir Baltkrievijas patiesās investīciju problēmas Latvijā. Jautājums, vai kāds tās risinās vai nē," teica Ronis.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš intervijā žurnālam "Ir" paudis, ka, apmeklējot Baltkrieviju kopā ar uzņēmēju un kādreizējo politiķi Andri Šķēli, Ronis savu Valsts prezidenta padomnieka amatu zināmā mērā izmantojis privātās interesēs.

Bērziņš norādījis, ka vizīte bija privāta iniciatīva, kas netika nekādā veidā saskaņota. Jautāts, vai neiznāk, ka Ronis izmantoja savu amatu kādās privātās interesēs, prezidents atbildējis, ka zināmā mērā tā var uzskatīt. Vaicāts, kāda ir viņa attieksme pret to, prezidents atbildējis: "Nu, rezultāts ir redzams."

Baltkrievijas ziņu portāls "BelTA" iepriekš vēstījis, ka šoruden vizītē Baltkrievijā Valsts prezidenta nu jau bijušais padomnieks ekonomikas jautājumos ar ievirzi starptautiskajā ekonomikā Ronis ar bijušo Tautas partijas vadītāju, agrāko premjerministru Šķēli diskutējuši par valstu divpusējo sadarbību.

Baltkrievijas premjerministrs Mihails Mjasņikovičs, tiekoties ar Roni un Šķēli, kas pieteikts kā konsultāciju firmas SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" līdzīpašnieks, norādījis, ka Latvijai un Baltkrievijai ir ievērojamas sadarbības perspektīvas, vēstīja ziņu portāls. Tikšanās laikā pārspriesti vairāki temati, tostarp panākta vienprātība, ka abu valstu tirdzniecības, ekonomikas, investīciju un loģistikas jomām ir iespējas attīstīties.

Kā ziņots, 3.novembrī pēc abu pušu vienošanās Ronis darbu Valsts prezidenta kancelejā pārtrauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!