Foto: LETA

Rīgā varētu aizliegt tirgot alkoholu pēc pulksten 19, liecina izskatīšanai Rīgas domes (RD) Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā sagatavotie pašvaldības departamentu ierosinājumi.

Komitejas sēdei Rīgas domes Labklājības departaments un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments iesnieguši priekšlikumus noteikt alkohola tirdzniecības aizliegumu veikalos no pulksten 19 līdz pulksten 10.

Departamenti arīdzan rosina liegt tirgot alkoholu svētdienās, kā arī vairākkārt palielināt licences maksu kafejnīcām, kur grādīgo dziru pārdod naktīs.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) sociālajos tīklos paziņojis, ka pašvaldībai nav domu ieviest laika ierobežojumus tirdzniecībai.

"Rīt drošības komitejā runās par to, kā varētu ierobežot alkohola tirdzniecību tajos veikalos, kas atrodas pagalmos un nelielās diennakts kafejnīcās, kas arī atrodas pagalmos, bet pēc būtības ir veikali," portālā "Facebook" raksta mērs.

Rīgas pašvaldības policija komitejai sagatavotajā priekšlikumā norāda, ka nepieciešams definēt vietas statusu, uz kurām attiecas tagadējais izņēmums tirgot alkoholu pēc pulksten 22.

RD pasūtīja sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptauju, kurā Rīgas jaunieši izprašņāti par diennakts veikaliem – kafejnīcām. Gandrīz puse (48%) aptaujāto jauniešu norādījuši, ka zina par kādu no šīm kafejnīcām netālu no viņu apmeklētās skolas. 19% uzskata, ka šādu kafejnīcu klātesamība ietekmē viņu drošību.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēde, kurā spriedīs par alkohola tirdzniecības nākotni Rīgā, notiks ceturtdien, 18. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!