Foto: DELFI.lt
Biedrība "Sargāsim mūsu bērnus!" vēlas rīkot tautas nobalsošanu par Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozīšanu un papildināšanu ar pantiem, kas aizliedz popularizēt un reklamēt viendzimuma attiecības.

Kā informēja biedrības pārstāvji, Centrālajai vēlēšanu komisijai šodien lūgts reģistrēt parakstu vākšanai divus Bērnu tiesību aizsardzības likuma grozījumus.

Pirmkārt, biedrība rosina papildināt Bērnu tiesību aizsardzības likuma 47.pantu ar punktu: "Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs dzimumaudzināšanai jābūt balstītai uz Latvijas Republikas Satversmes 110.pantu. Bērnu izglītības un aprūpes iestādēs ir aizliegta viendzimuma personu seksuālo un laulības attiecību popularizācija un reklāma."

Satversmes 110.pants definē laulību kā "savienību starp vīrieti un sievieti".

Otrkārt, biedrība piedāvā papildināt Bērnu tiesību aizsardzības likuma 50.1 panta 2.daļu ar teikumu: "Bērnus aizliegts iesaistīt gan kā dalībniekus, gan kā skatītājus pasākumos, kuru mērķis ir popularizēt un reklamēt viendzimuma personu seksuālās un laulības attiecības."

Šāda grozījuma pieņemšana ļaus uz likuma pamata aizliegt "Eiropraida 2015" rīkošanu Rīgas centrā, norāda biedrības pārstāvji Kaspars Dimiters un Vladimirs Lindermans.

"Mēs uzskatām, ka ikvienam cilvēkam ir tiesības uz personīgo dzīvi. Taču mēs esam kategoriski pret to, lai cilvēku grupa ar īpašām seksuālām izvēlēm vai gaumēm metodiski un agresīvi uzspiestu tās visai sabiedrībai, tostarp arī bērniem. Šī darbība tiek liekulīgi saukta par "cilvēktiesību aizstāvēšanu". Liekulīgi, jo nevienā Eiropas Savienības valstī seksuālās minoritātes jau sen netiek vajātas. Tās gūst atbalstu un atzinību no vadošo pasaules valstu prezidentu, valdību un parlamentu puses. Gluži otrādi, jau ir bijuši vairāki gadījumi, kad tika vajāti cilvēki, kas nav gatavi atzīt homoseksuālismu par normu," tā viņi pamato pamudinājumu rosināt minētos likuma grozījumus.

Biedrība "Sargāsim mūsu bērnus!" arī uzskata, ka 2014.-2015.gadā Latvijā sāksies aktīvas diskusijas par viendzimuma laulību legalizēšanu, iespējams, ar adoptēšanas tiesībām. Savukārt skolās virsroku gūs viedoklis, saskaņā ar kuru bērns pats var izvēlēties savu dzimumu.

"Pirmais trauksmes zvans Latvijā jau atskanēja: tie bija labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) aktīvi bīdītie pirmsskolas audzināšanas iestāžu mācību metodiskie līdzekļi ("Diena, kad Kārlis bija Karlīna" u.tml.)," pauž biedrības pārstāvji.

Viņi uzskata, ka šo diskusiju īpaši veicinās "Eiropraids 2015", kas paredzēts Rīgā. "Kas netraucē tā dalībniekiem pulcēties, piemēram, kādā slēgtā telpā," viņi piebilst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!