Foto: DELFI

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) 16. septembra komisijas sēdē rosinās līdz oktobra vidum pagarināt pieteikšanās termiņu uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vakantā locekļa amatu.

Laizāne skaidroja, ka viņai nācies kontaktēties ar cilvēkiem, kuri esot stāstījuši, ka nav zinājuši par iespēju vai nav paguvuši pieteikties, jo kandidatūru izvirzīšanas process norisinājās vasarā. Līdz ar to politiķe aicinās komisijas deputātus lemt par pieteikšanās termiņa pagarināšanu.

Kā ziņots, iepriekš komisija līdz šim pieteiktos kandidātus plānoja uzklausīt 16. septembra sēdē.

Līdz 28.augustam, kad noslēdzās kandidātu izvirzīšanas termiņš, vakantajam NEPLP locekļa amatam atkārtoti tika izvirzītas rakstnieces Evas Mārtužas, žurnālista Gunta Rozenberga un Komunikoloģisko pētījumu centra pārstāvja Aleksandra Mirlina kandidatūras.

Mārtužu šim amatam izvirzījusi Latvijas Rakstnieku savienība. Viņa bijusi AS "Lauku Avīze" izdevniecības literārā redaktore, projektu vadītāja, žurnāliste. Mārtuža ieguvusi gan literatūras, gan teoloģijas maģistra izglītību.

Rozenbergu izvirzījusi Latvijas Žurnālistu asociācija. Pašlaik viņš ir Latvijas Radio raidījuma "Pēcpusdiena" tematiskā cikla "Eiro fokusā" satura konsultants, bet līdz šim vairākus gadus bija žurnāla "Bilance" galvenais redaktors. Iepriekš Rozenbergs dažādos amatos strādājis vairākos medijos. Viņš ieguvis profesionālo maģistra grādu žurnālistikā.

Mirlinu pieteikusi Latvijas Žurnālistu savienība, un viņš ir komunikācijas un sabiedrisko attiecību kursu lektors. Mirlinam ir maģistra grāds komunikāciju zinātnē.

Kandidāti bija jāizvirza tādēļ, ka Saeima šī gada 8.jūlijā no NEPLP locekļa amata atbrīvoja Aināru Dimantu. Līdz laikam, kad NEPLP būs pilnā sastāvā, par tās priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju apstiprināta padomes locekle Aija Dulevska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!