Foto: LETA

Reformu partija (RP) gatava izmantot savu ietekmi koalīcijā, lai atbalstītu no savām rindām nākušo ministru reformas, kas vēl pirms neilga laika šķitušas pilnīgi neiespējamas – atkritumu apsaimniekošanā, augstākajā izglītībā un zaļās enerģijas ražošanā, paziņojumā presei norāda RP.

"Reformu partijas ministri Edmunds Sprūdžs, Roberts Ķīlis un Daniels Pavļuts savās jomās ir aizsākuši reformas, kas vēl pirms neilga laika šķita pilnīgi neiespējamas. Šī iemesla dēļ nav jābrīnās par pastāvīgu pretreakciju un nomelnošanu, tai skaitā gatavību prasīt kāda ministra demisiju," paudusi partija.

Tā uzsvērusi, ka minētajās trīs jomās ļoti skaidri iezīmējas "atsevišķu kliķu un viņu atbalstītāju intereses. Latvijas valsts un tās iedzīvotāju un vēlētāju intereses šajās jomās bija nobīdītas otrajā plānā vai ignorētas vispār". Piemēram, pašvaldību jomā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs piedāvājis bijušās Tautas Partijas un Zaļo zemnieku savienības saimniekiem ļoti neizdevīgus risinājumus – pašvaldību referendumus un pašvaldību deputātu interešu konflikta regulējumu.

Reformas atkritumu apsaimniekošanas, augstākās izglītības un zaļās enerģijas jomās gadiem ilgi tikušas bremzētas, jo uzskatītas par bīstamām un neizdevīgām, pauž RP. Arī patlaban izskan viedokļi, ka to risināšana būtu politiska pašnāvība.

"Reformu partija labi apzinās riskus, kā arī to, ka Latvijā nav cita politiska spēka, kam būtu apņēmība un spējas tās risināt valsts kopējās interesēs," apņēmīgi pauž politiskais spēks, uzsverot, ka pilnībā atbalsta Sprūdžu un citus savus ministrus un ir gatava izmantot savu ietekmi koalīcijā, lai atbalstītu iesāktās reformas.

Jau vēstīts, ka draudīgi mākoņi savilkušies virs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra galvas – Lielo pilsētu mēru apvienība pieļauj prasīt viņa demisiju, ja tuvākajā laikā nebūs redzamas reālas Sprūdža darbības.

Sprūdžs skaidrojis, ka šāda reakcija neesot pārsteigums, jo saistāma ar aizvainojumu un ļoti apjomīgu saimniecisku interešu aizskaršanu ministra darbības dē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!