Foto: LETA

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) iekšējā auditā konstatētas, iespējams, nepamatotas izmaksas par sabiedrisko attiecību uzņēmumu un advokātu pakalpojumiem, ko vērtē tiesībsargājošās iestādes.

Kā informēja Izglītības un zinātnes ministrijā, veicot auditu, tika konstatētas nepilnības RPIVA veiktajā materiālo vērtību inventarizācijā, nekonsekvences studējošo maksājumu un parādu uzskaitē, kā arī nepilnības bibliotēku fondu un arhīva uzglabāšanā.

Līdz ar to studiju programmu pārņēmēji - Latvijas Universitāte (LU) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija - veica atkārtotu materiālo vērtību inventarizāciju pēc fakta, pārņēma līgumus ar studējošiem, kā arī LU būs jāveic kopš 2011.gada nesakārtotu glabājamo lietu sakārtošana un nodošana Latvijas Valsts arhīvā.

Auditā noskaidrots, ka posmā no 2017.gada janvāra līdz 3.aprīlim, kad tika pieņemts Ministru kabineta lēmums par RPIVA pievienošanu LU, RPIVA ir veikusi virkni izmaksu, kuru pamatotību vērtē tiesībsargājošās iestādes, pauda ministrijā.

Iespējams, nepamatotu izmaksu vidū ir izmaksas par sabiedrisko attiecību uzņēmumu un advokātu pakalpojumiem, kas varētu būt pretrunā ar valsts augstskolas darbību reglamentējošiem likumiem, skaidroja ministrijā. Tāpat izmaksu vidū ir arī naudas balvas, kas vairākkārt pārsniedz tipiski RPIVA maksāto naudas balvu apjomu.

IZM skaidroja, ka attiecīgā informācija ir nosūtīta KNAB un ģenerālprokuratūrai, kas veic izmeklēšanu.

Kā ziņots, RPIVA materiālo un finanšu līdzekļu inventarizācijas, prasību un saistību uzskaitījuma novērtējumu veica SIA "Agile & Co". Uzņēmums auditu veica par 19 999 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Tāpat ziņots, ka neilgi pēc valdības lēmuma reorganizēt Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju (RPIVA), to pievienojot Latvijas Universitātei (LU), RPIVA darbiniekiem naudas balvās un prēmijās akadēmija izmaksājusi 1,4 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!