Foto: LETA

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) Pasaules augstskolu zaļās politikas un ilgtspējības reitingā "Green Metric" 2015.gadā ieguvusi 170.vietu.

Kā informēja augstskolā, RTU ir vienīgā Latvijas augstskola, kas novērtēta tik augstu.

Reitingā augstākās izglītības iestādes no visas pasaules sarindotas pēc to apņemšanās mazināt kaitīgo ietekmi uz vidi un risināt ilgtspējības problēmas. Izvērtējot RTU, augstu novērtēta universitātes energoefektīvā infrastruktūra, atkritumu šķirošanas politika, videi draudzīga transporta - elektromobiļu - izmantošana, kā arī apzaļumotā studentu pilsētiņas teritorija Ķīpsalā.

Novērtēts arī tas, ka RTU studentiem piedāvā vairākas vides zinātnes studiju programmas, kā arī ir iesaistījusies vairākos lielos vides pētniecības projektos. Zaļo domāšanu, īstenojot dažādas aktivitātes, veicina arī RTU studenti, rīkojot, piemēram, valsts mēroga ekoorientēšanās sacensības.

2015.gadā reitingā piedalījās 407 augstskolas. No Latvijas augstskolām Daugavpils Universitāte reitingā ieņem 284.vietu, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija - 338.vietu, Latvijas Universitāte - 343.vietu, savukārt Vidzemes Augstskola ierindota 356.vietā.

RTU reitingā piedalās jau kopš 2012.gada.

"Green Metric" reitings izveidots 2010.gadā. Tas radīts, jo neviena cita tobrīd esošā reitinga vērtēšanas kritērijos netika ņemti vērā izglītības iestāžu centieni samazināt oglekļa emisijas, tādējādi cīnoties pret globālajām klimata pārmaiņām. Reitinga mērķis ir parādīt pasaules augstākās izglītības iestāžu pašreizējo progresu "Green Campus" jeb zaļo universitāšu pilsētiņu veidošanā un vispārējas ilgtspējības nodrošināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!