Foto: LETA
Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) pievienojusies Latvijas Universitātes (LU) pērnā gada sasniegumam un pirmoreiz iekļuvusi prestižajā starptautiskajā reitingā "The Times Higher Education World University Rankings 2016-17" (THE) , portālu "Delfi" informēja RTU pārstāvji.

THE līdz ar "QS World University Rankings" ("Qs") un Šanhajas ARWU ir viens no pasaules trim ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem. Reitingā augstu novērtēta RTU sadarbība ar industriju un uzņēmējiem.

"RTU ir tehnoloģiju universitāte, tādēļ īpaši svarīga ir sadarbība ar uzņēmējiem, jo RTU zinātnieku radītos inovatīvos produktus ir nepieciešams komercializēt un ieviest ražošanā Latvijā vai ārzemēs," vērtē RTU rektors Leonīds Ribickis, uzsverot, ka inženierzinātņu un augsto tehnoloģiju augstskolai ir atbildība kopā ar industriju veicināt valsts tautsaimniecības attīstību.

RTU reitingā ierindojusies universitāšu grupā 800+. "Pasaulē ir vairāk nekā 20 000 augstākās izglītības iestāžu, tāpēc atrasties šajā reitingā starp 980 labākajām ir liels sasniegums — tas demonstrē piederību mazai globālai elitei," norāda THE redaktors Fils Beitijs.

Šogad reitinga pirmo vietu ieņem Oksfordas universitāte. Latvijas Universitāte ierindota reitinga 800+ grupā.

Vairāk par universitāšu reitingu nozīmi iespējams uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!