Foto: LETA

Trīs dimensiju printeru ražošana un drukas pakalpojumu sniegšana, personalizētu sporta apģērbu ātra ražošana un multifunkcionālas interaktīvas pirmsskolas vecuma bērnu rotaļlietas izveide ir trīs biznesa idejas, kas guvušas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu biznesa inkubatora un  AS "Swedbank" atbalstu biznesa sākšanai, informē RTU.

Kopumā RTU Studentu biznesa inkubatora privilēģijas vienu gadu saņems desmit biznesa idejas, kas guvušas konkursa komisijas atzinību.

Konkursa komisijas galveno atzinību izpelnījās ideja ražot trīsdimensiju printerus un nodrošināt 3D printēšanas pakalpojumus – šī ideja saņēma a/s "Swedbank" atbalstu 500 latu vērtībā, otro vietu un 250 latu ieguva ideja par personalizēta sporta apģērba ātrās ražošanas darbnīcas izveidi, savukārt trešo vietu – ideja izveidot multifunkcionālu un interaktīvu pirmskolas vecuma bērnu rotaļlietu – palielinātu puzli, no kuras gabaliem var veidot miniatūru pilsētu. Šis projekts saņems 150 latu atbalstu.

Saskaņā ar RTU Studentu biznesa inkubatora nolikumu visu desmit biznesa ideju autori uz gadu saņems tiesības bez maksas izmantot pilnībā aprīkotas biroja telpas, gadu būs pieejami arī bezmaksas sakaru, grāmatvedības un sekretariāta pakalpojumi, kā arī juridiskās, mārketinga un produktu tehnoloģiju pilnveides konsultācijas.

"Viens no RTU Studentu biznesa inkubatora izveides mērķiem bija parādīt, ka mūsu universitātē iegūtās zināšanas nodrošina ne tikai labi apmaksātu darbu, bet tajās ir arī biznesa potenciāls. Atbalstot studentu biznesa idejas, vēlamies panākt ciešāku zināšanu un inovāciju sasaisti ar tautsaimniecību, un biznesa inkubators ir viens no veidiem, kā to panākt," norāda RTU rektors Leonīds Ribickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!