Foto: LETA
Man ļoti sāp sirds par egocentriskajiem paziņojumiem, kurus par bēgļu tēmu ir izsacījuši daži politiķi, intervijā laikrakstam "Diena" norāda teoloģijas doktors, mācītājs Juris Rubenis.

Viņš uzsver, ka, palīdzot citiem, cilvēki paši mainās uz labo. "Tas ir paradoksāls brīnums, ka pie palīdzēšanas kaut ko saņem ne tikai saņēmējs, bet arī devējs. Vēlme un spēja iejusties citu cilvēku sāpēs paplašina mūsu skatu un dara mūs par mazāk egocentriskiem, vairāk iekļaujošiem cilvēkiem," klāsta Rubenis.

Rubenis skaidro, ka nenobriedusi sabiedrība domā tikai par sevi. "Infantiliem cilvēkiem šķiet, ka visas pasaules pienākums ir dot kaut ko mums, taču mums gan nekas nevienam nav jādod. Savukārt nobriedušas sabiedrības zīme ir tā, ka mēs vairs egoistiski nedomājam tikai par sevi, bet redzam citus cilvēkus, kas ir tieši tādi paši kā mēs," viņš min.

"Man ļoti sāp sirds par tiem daudzajiem absolūti egocentriskajiem paziņojumiem, kurus par bēgļu tēmu ir izsacījuši daži augsti stāvoši politiķi," atzīst Rubenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!