Latvijas Sociālistiskās partijas priekšsēdētājs iepriekš par valsts varas gāšanas mēģinājumu tiesātais Alfrēds Rubiks atkal aicina darbaļaudis cīnīties par cilvēka cienīgu dzīvi un stāties kreiso politisko spēku rindās.
Piektdien izplatītā aicinājumā Rubiks atzīmējis, ka pašreizējā situācijā cīņa par tiesībām uz darbu un cienīgu dzīvi kļūst par "vitāli nepieciešamu darbību". Bijušais Latvijas kompartijas līderis aicina iziet 1.maija demonstrācijā mītiņā un parādīt savu gribu uzlabot dzīvi ar pašu darbu.

"Starptautiskā darbaļaužu solidaritāte - šis spēcīgais un iedarbīgais ierocis, kas ir darba cilvēkam cīņā par savām tiesībām - jāizmanto pret imperiālisma rūpnieciskā un finansu kapitāla globalizāciju.. Lai par mūsu devīzi kļūst vārdi: Darbs, Miers, Maijs!" novēlēts aicinājumā.

Latvija tajā raksturota kā nabadzībā slīkstoša valsts, kuras iedzīvotājus nospiež ne vien valdības radītie apstākļi, bet arī "globalizētais pasaules kapitāls". Uzsvērts, ka Latvijā iznīcināta rūpniecība, postā nonākusi autoceļu saimniecība un zemnieki spiesti savu produkciju pārdot par niecīgu cenu. Smago apstākļu dēļ visur augot neapmierinātība un kurnēšana smago apstākļu dēļ, tādēļ cilvēki zaudējot ticību rītdienai un šajā situācijā tautai jācīnās par savām tiesībām, uzskata paziņojuma autors.

Latvijas Sociālistiskā partija 1.maijā rīkos Darba svētkiem veltītu mītiņu Grīziņkalnā. Plānots, ka tajā piedalīsies ap 500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!