Foto: LETA
Apvienībā "Saskaņas centrs" (SC) ietilpstošā Latvijas Sociālistiskā partija (LSP) atbalstīs SC dalību koalīcijā un nekādus nosacījumus neizvirzīs, uzsvēra LSP vadītājs Alfrēds Rubiks.

Viņš norādīja, ka jau pērn LSP kongresā tika pieņemts lēmums atbalstīt SC dalību koalīcijā, bet savus pārstāvjus darbam valdībā neizvirzīt.

Rubiks uzskata, ka koalīcija ar SC ir vienīgā pareizā izvēle, jo vēlētāji ārkārtas vēlēšanās tieši SC ir devuši lielāko atbalstu. "Tautas nobalso par SC, bet atrodas gudrie, kuri nerespektē vēlētāju gribu," kritisks bija Rubiks.

Lai arī SC līderis Nils Ušakovs iepriekš paziņojis, ka SC ir divas "sarkanās līnijas" darbam valdībā, Rubiks uzskata, ka nosacījumu izvirzīšana pašreizējā situācijā ir pilnīgi lieka un "sarkano, zilo un zaļo līniju" vilkšana nevajadzīga.

"Valsts deg sarkanās liesmās un tā ir jāglābj, nevis jānodarbojas ar līniju vilšanu un nosacījumu izvirzīšanu," uzsvēra Rubiks.

Rubikam nebūtu arī nekādu iebildumu, ja koalīciju veidotu tikai SC un Zatlera reformu partija (ZRP).

11.Saeimā no SC saraksta ievēlētā 31 deputāta tikai trīs ir LSP pārstāvji, bet pārējie 28 deputāti ir no partijas "Saskaņa". LSP parlamentā pārstāvēs Artūrs Rubiks, Raimonds Rubiks un Igors Zujevs. 10.Saeimā SC frakcijā bija 29 mandāti un tajā bija par vienu LSP deputātu vairāk, bet jaunajā Saeimā nav iekļuvis Sergejs Fjodorovs.

Kā ziņots, Ušakovs šodien paziņojis, ka gadījumā, ja nesakritīs SC ietilpstošo politisko spēku - Jāņa Urbanoviča vadītās partijas "Saskaņa" un Rubika vadītās LSP - viedokļi par koalīcijas veidošanas principiem, tad koalīcijā būtu gatava darboties arī tikai partija "Saskaņa" bez LSP.

''SC sastāv no divām partijām - ''Saskaņas'' un LSP. Dažreiz mums starp divām partijām viedokļi nesakrīt. Bet, ja mums viedokļi nesakritīs tik svarīgā jautājumā kā koalīcijas veidošanas principi, tad iespējamo koalīcijas deklarāciju būs gatava parakstīt tikai partija ''Saskaņa'', kas ir gatava uzņemties tādu atbildību,'' norādīja Ušakovs.

Jau vēstīts, ka ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēmusi, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim.

''Vienotība'' par šādu lēmumu esot "nepatīkami pārsteigta", jo koalīcijā labāk vēlētos redzēt nacionālo apvienību, savukārt SC to vērtē pozitīvi un jau nodēvējusi par ''vēsturisku soli''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!