Foto: LETA

Rudenī Latvija plāno iesaistīties dažāda mēroga militārajās mācībās, no kurām vismaz piecas norisināsies Latvijas teritorijā, šodien preses konferencē sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Šonedēļ mācībās "Winds of Change" Nacionālo spēku karavīri kopā ar ASV Mičiganas Nacionālās gvardes karavīriem trenēsies kritiskās infrastruktūras aizsardzībā ārkārtas situācijā. Savukārt nākamajā nedēļā Latvijā un Vācijā sāksies mācības "Saber Junction 14", kurās viena fāze notiks Latvijā, bet otra - Vācijā.

No 1.septembra līdz 10.septembrim mācībās "Saber Junction 14" tiks piesaistīti arī Latvijas Gaisa spēku aviācijas bāzes karavīri. Vēl tiek plānotas mācības "Steadfast Pyramid" un "Steadfast Pinnacle", kā arī vietējās mācības, kurās tiks trenēta Latvijas Zemessardze, - paaugstinātas gatavības rotas Latvijas reģionos atstrādās dažādus scenārijus.

Vējonis norādīja, ka Nacionālie bruņotie spēki aktīvi piedalās arī mācībās ārpus Latvijas teritorijas, piemēram, no 11.septembra desmit Latvijas karavīri piedalīsies militārajās mācībās Ukrainā, kā arī Latvija piedalīsies militārajās mācībās Zviedrijā.

Runājot par mācībām Ukrainā, Vējonis uzsvēra, ka tās nenotiks Ukrainas-Krievijas konfliktu zonā. Kopumā mācībās Ukrainā piedalīsies vairāk nekā 1000 cilvēki no vairāk nekā desmit valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!