Septembrī un oktobrī notiks izmēģinājuma tautas skaitīšana, kuras laikā pārbaudīs gan iecerēto metodoloģiju, gan tehnoloģiskos risinājumus, portālu "Delfi" informēja Centrālā statistikas pārvalde.

Paredzēts, ka izmēģinājuma skaitīšanas laikā aptaujās Rīgas, Kuldīgas, Mazsalacas, kā arī Preiļu, Riebiņu un Saulkrastu novada iedzīvotājus - kopumā 2700 cilvēkus.

Vienlaikus pārvalde lūdz iespēju robežās iedzīvotājiem aizpildīt tautas skaitīšanas anketas internetā. Tur būs jāieraksta savs pases numurs un visu mājsaimniecībā dzīvojošo personas kodi. To būs iespējams izdarīt visu nākamo nedēļu. Anketas būs pieejamas adresē www.csb.gov.lv/tautasskaitisana

Paredzēts, ka tautas skaitīšana Latvijā notiks 2011. gadā. Pagājušā gada novembrī valdība interesējās, vai ir iespējams atteikties no tautas skaitīšanas budžeta taupības dēļ. Tomēr šādu iespēju Eiropas Savienības statistikas centrs "Eurostat", norādot, ka tautas skaitīšana notiks visā Savienībā. Arī Latvijas Centrālā statistikas pārvalde pauda, ka Latvijai pašai ir nepieciešams zināt, kāds, piemēram, precīzi ir tās iedzīvotāju un izbraukušo skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!