Foto: LETA

Trešdien pulksten 12 Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) vēlēs savu jauno vadītāju, liecina Saeimas komisiju darba kārtība.

Jau ziņots, ka līdz šim NDK vadīja politiķe Solvita Āboltiņa, kura nolikusi deputātes mandātu. 10. janvārī Āboltiņa aizvadīja savu pēdējo sēdi NDK priekšsēdētājas amatā, kuru ieņēma visu 12. Saeimas pilnvaru laiku. Āboltiņas vietā Saeimas deputātu rindās stājies Artis Gustovskis (V).

Tāpat jau vēstīts, ka uz NDK vadītāja amatu kandidēs deputāti Inese Lībiņa-Egnere (V) un Jānis Ruks (LRA). Iepriekš "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri pauda, ka nav bažu par to, ka "Vienotība" varētu zaudēt NDK priekšsēdētāja amatu.

NDK strādā pa vienam pārstāvim no katras Saeimas frakcijas, tātad tajā ir seši deputāti - trīs koalīcijas un trīs opozīcijas parlamentārieši. Patlaban komisijā ir Jānis Tutins (S), kuram ir atteikta pielaide valsts noslēpumam, Ringolds Balodis (NSL), Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), līdzšinējais komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Seržants (ZZS) un abi vadītāja amata kandidāti - Ruks un Lībiņa Egnere.

Ziņots arī, ka pielaidi nesaņēmušais Tutins sliecas nepiedalīties balsojumā par NDK vadītāju. Viņš skaidrojis, ka būtu "ētiski nepareizi" atnākt uz vienīgo sēdi un nobalsot par vadītāju. Viņš skaidroja, ka domā par piedalīšanos sēdē, tomēr neplāno balsot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!