Foto: F64
Rundāles pils direktors Imants Lancmanis nolēmis 2018.gada nogalē doties pensijā, to pats pils direktors atklāja intervijā LNT raidījumam “900 sekundes”.

Pensijā pašreizējais Rundāles pils šefs plānojis iet no 2018. gada 31. decembra. Līdz ar to patlaban “jāsagatavo komanda, kas varēs pārņemt pils vadību – saglabāt muzeja stilu, virzību un misiju,” intervijā sacīja Lancmanis.

“Paredzēt savu izkāpšanu ārā no garā procesa nav viegli, bet es tagad to daru,” atzina pils vadītājs. Viņš atzina, ka patlaban ir grūtā etapā, kas varbūt pat ir pats grūtākais. “Pēdējais etaps, kurā man ir apzināti savlaicīgi jānoslēdz savas darbošanās cikls Rundālē un jāsagatavo jauna maiņa. Tas ir sāpīgs moments, bet es negribu vilkt to līdz bezgalībai. Es gribu iet pensijā 31.decembrī 2018.gadā,” teica Lancmanis.

Lancmanis dizmis 1941.gadā, beidzis Jāņa Rozentāla mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmiju. Viņa dzīve ar Rundāles pili saistīta kopš 1964.gada, kad viņš sāka tur strādāt kā zinātniskais līdzstrādnieks. Vēlāk Lancmanis kļuva par direktora vietnieku, bet kopš 1975.gada ir Rundāles pils muzeja direktors.

Papildus rūpēm par Rundāles pili Lancmanis īpašu uzmanību veltījis arī Lestenes baznīcas atjaunošanai. Viņš gan intervijā ar nožēlu norāda, ka patlaban nekāda vēsturiski unikālo baznīcas baroka laika kokgriezumu atjaunošana nenotiek, jo tam nav finansējuma. Līdz šim ir bijuši atsevišķi ziedotāji, taču, viņaprāt, tam būtu jābūt nacionālam projektam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!