Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien nolēmusi sodīt "Latvijas Radio" (LR) ar administratīvu naudas sodu 1500 eiro apmērā par muzikālu darbu ar rupju un nepieklājīgu saturu izplatīšanu programmas "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" (LR5) raidījuma "Beidz ar pieci".

30. jūlijā padome jau lēma par sodu 8000 eiro apmērā par rupjībām saturā šajā pašā raidījumā, bet tagad NEPLP lēmusi par raidījumā atskaņotajiem skaņdarbiem.

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma (EPLL) un LR Rīcības kodeksa pārkāpumus padome konstatējusi 26. maija, 7., 8., 9. un 16. jūnija raidījumos.

LR savos paskaidrojumos pārkāpumu ir atzinusi un ir NEPLP informējusi par satura kvalitātes un vadības kontroles nodrošināšanas procesa ieviešanu.

Minētie muzikālie darbi programmā izskanēja raidījuma "Beidz ar pieci" rubrikā "3:30 klubs". Muzikālie darbi nav programmas patstāvīgi veidots saturs, bet kā atsevišķas dziesmas bija klausāmas naktī laikā no pulksten 3:30 līdz 4:00. Šajā laikā programmas auditorija ir skaitliski neliela - pēc "TNS Latvia" datiem šajā laikā auditorija nepārsniedz tūkstoti klausītāju. Šos apsvērumus NEPLP ņēmusi vērā, lemjot par LR piemērojamo soda apmēru.

Abi NEPLP lēmumi saistībā ar administratīvajiem pārkāpumiem LR5 atrodami NEPLP mājas lapā.

Uzmanību uz rupjībām "Pieci.lv" raidījumā vairākās sūdzībās vērsa "SuperFM" valdes priekšsēdētājs Uģis Polis . Paskaidrojumus par radio darbību pieprasījusi arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

"Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" ("Pieci.lv") programmas direktors Kārlis Dagilis iesniedzis atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!