Foto: F64

Amatpersonas, kurām atņemtas pielaides valsts noslēpumam, aizstāvoties arī publiski melo, svētdien intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga" sacīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Maizītis.

"Tas, kas parādās publiski, ir jautājumi par amatpersonām, kam amata pienākumi ir saistīti ar valsts noslēpumu. Tas ik pa brīdim parādās. Mēs paši par to cenšamies nerunāt. Nu, tad, kad persona, kuras intereses ir aizskartas, publiski aizstāvas, tur parādās meli," intervijā sacīja Maizītis.

"Bet mūs saista pienākums klusēt. Mēs redzam, kas ir šajās lietās, kas tiek runāts publiski. Jā, tur ir šī aizstāvēšanās izmantojot vienkārši tajā skaitā cilvēciskus melus," sacīja SAB direktors.

Tāpat intervijā Maizītis atteicās komentēt, vai SAB jau ir izskatījis lietu par pielaides piešķiršanu iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzei Pētersonei-Godmanei.

"Nu, es nekomentēšu. Es varu tikai teikt, ka valsts sekretārei šobrīd nav tiesības strādāt ar valsts noslēpumu, tā ir taisnība," sacīja Maizītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!