Foto: LETA

Rīgas sabiedriskā transporta biļešu iegādes apmēri februāra sākumā salīdzinājumā ar janvāra beigām ir samazinājušies, pastāstīja galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš atzina, ka sabiedriskā transporta biļešu pārdošanas apmēru kritums 1.februārī salīdzinājumā ar janvāra beigām ir pašsaprotams, jo daudzi pasažieri pirms 1.februārī gaidāmā biļešu cena paaugstinājuma janvāra beigās iegādājās biļetes par veco cenu, ko varēs izmantot braucieniem līdz 2.martam. Savukārt 2.februārī braukšanas biļešu pārdošanas apmēri palielinājās un bija tikai nedaudz mazāki kā ierasts.

Zaķis gan uzsvēra, ka precīzi dati par biļešu pārdošanas apmēriem februārī būs pieejami martā, jo informācija tiek apkopota pakāpeniski.

Savukārt preses un citu preču tirgotāja "Narvesen Baltija" Personāla un komunikācijas departamenta direktors Andis Aleksandrovs atzina, ka šonedēļ "Narvesen" tirdzniecības vietās Rīgā pieprasījums pēc e-taloniem ir būtiski krities, kas varētu būt skaidrojams ar janvāra beigās novēroto augsto pircēju aktivitāti, savlaicīgi iegādājoties e-talonu krājumus pirms to cenas kāpuma.

"Salīdzinot tieši ar janvāra pēdējām dienām, februāra sākumā e-talonu pārdošanas apmērs samazinājies pat trīskārtīgi," piebilda Aleksandrovs.

No 1.februāra maksa par braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā pieaugusi līdz 1,15 eiro iepriekšējo 60 centu vietā. Arī "Rīgas mikroautobusu satiksme" reisos no 1.februāra maksa par braucienu ir 1,15 eiro iepriekšējo 70 centu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!