Foto: DELFI Aculiecinieks
Sabiedriskā transporta josla uz Zemitānu pārvada Rīgā tiks ierīkota, sākot no Ērgļu ielas, un stiepsies līdz pārvada vidum, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Līdz ar to netiks ierobežota iespēja transportlīdzekļiem veikt labo pagriezienu pārvada galā, lai nogrieztos uz lielveikala "Domina" pusi. Labais manevrs te būs iespējams tāpat kā līdz šim.

Jautāta par tramvaja sliedēm uz pārvada, kas ilgu laiku bojā brauktuvi, Dimante skaidroja, ka tās tiks demontētas tikai pārvada rekonstrukcijas laikā. Tuvāko piecu gadu laikā departaments šo pārvadu rekonstruēt neplāno, pastāstīja departamenta pārstāve.

Kā ziņots, uz Zemitānu pārvada tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā, ierīkojot sabiedriskā transporta joslu virzienā uz Purvciemu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Satiksmes organizācijas izmaiņas būs Aleksandra Čaka ielas posmā no Ērgļu ielas līdz Braslas ielai. Tādējādi tiks nodrošināta iespēja sabiedriskajam transportam apbraukt satiksmes sablīvējumus uz pārvada, kā arī samazināsies maršruta veikšanas laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!